Zombie Nation (2004)

10%
Tohle není žádný zombie národ.

Zombie Nation

USA, 2004, 81 minut

 

Režie: Ulli Lommel

Scénář: Ulli Lommel

Hrají:

Gunter Ziegler (Joe Singer)

Brandon Dean (Vitalio)

Axel Montgomery (Det. McQueen)

Phil Lander (Scott)

 

Proč se snímek jmenuje zrovna „Zombie Nation“? Přiznám se, že nemám tušení. Pod tímhle názvem si představíte národ zombie, takže záplavu nemrtvých oblud, ale tohle rozhodně nemůžete od filmu „Zombie Nation“ očekávat, protože se jedná o nízkorozpočtový horor, kde je dohromady jen pár herců, u nichž je označení „herec“ hodně benevolentní použití tohoto slova.

 Aneb jak se snadno udělat zombie...

Hlavní postavou snímku „Zombie Nation“, o kterém se mi moc nechce ani uvažovat jako o hororu, je policejní důstojník, který má jednu velmi specifickou zábavu. Rád si vybírá mladé ženy, které nechce jen zatknout, ale chce si je odvézt domů, píchnout jim nějakou podivnou látku a pak je nechat pohřbené někde v lese. No, každý si očividně zábavu představujeme trochu jinak.

 Oživovací rituál.

Pan policista je trochu magor, to je jasné, sem tam si na svoje oběti trochu sáhne, ale nebudeme ho vidět v něčem skutečně úchylném. Na to se tenhle snímek raději drží trapnosti, která vrcholí ve chvíli, kdy se dvě čarodějky obrátí na voodoo, aby mrtvoly žen oživily a ty se tak mohly pomstít. A to je v kostce v podstatě celý film, který je roztahaný skoro na hodinu a půl, což vás možná udiví nejvíce.

 Holky se chtějí mstít.

Snímek je tak nějak nekvalitní, jak očekáváte. Herecké výkony nejsou vyloženě tragické, ale jednoduše se jedná o herce, kteří moc nehrají a popravdě ani nemají moc co hrát. Příběh je nesmírně jednoduchý a zbytečně natahovaný, protože pokud si přečtete, o čem snímek je, není zde už vůbec nic, co by vás dovedlo překvapit. Na druhou stranu, asi se nedalo očekávat, že s něčím takovým film přijde.

 I na trochu krve dojde.

„Zombie Nation“ se chce vrátit k zombie, které pocházejí z voodoo, ale tenhle návrat je hloupý a nebýt několika záběrů na bradavky, tak vás tu nic nevytrhne. Je to divné, nekouká se na to dobře, a i když se to snaží vybudovat nějakou atmosféru, rozhodně se to nepovedlo. Všechny prvky vedou k tomu, že snímek vypnete ještě před tím, než ho dokoukáte. Anebo ho k vašemu štěstí ani nezapnete.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (zombie, béčka)


Přidat komentář