Vesmírná jednotka (1996)

40%
Z Las Vegas rovnou do vesmíru.

Vesmírná jednotka

Leprechaun 4: In Space

USA, 1996, 95 minut

 

Režie: Brian Trenchard-Smith

Scénář: Dennis A. Pratt podle postav Marka Jonese

Hrají:

Warwick Davis (Leprechaun)

Brent Jasmer (Books)

Jessica Collins (Tina)

Guy Siner (Dr. Mittenhand)

 

Když už nevíte, co dělat se sérií, která se v podstatě nikam nevyvíjí, ale stagnuje na místě, nebo už rovnou míří do hlubin, je nejjednodušší udělat jednu věc. Změnit žánr a poslat postavy do vesmíru. Podobně jako se to stalo Jasonu Vorheesovi, ale třeba i Draculovi, podíval se do vesmíru také leprikón v sérii, která v současnosti čítá už sedm dílů. Ale leprikón se do vesmíru podíval už ve čtvrtém.

 Příšerka.

Leprikónovi se konečně podařilo získat svou nevěstu, krásnou princeznu, kterou si chce vzít. Že je ona proti, to pro skřeta nikdy nebyl moc velký problém. Jenže tentokrát je její život ohrožen, a tak musí skřet svou nevěstu doslova bránit tělem, což nakonec vede k jeho smrti. Princezna je zachráněna vesmírnou jednotkou a skoro to vypadá, že jí štěstí přeje a ona dojde klidu. Jenže jak dobře víme, lekprikóna není tak snadné zabít.

 Jakoby se vysmíval...

Ocitáme se tedy na vesmírné lodi, trochu to připomíná „Červeného trpaslíka“, kde máme několik postav, které jen doslova čekají na to, až přijde nějaké vzrušení. A skřet je nenechá dlouho čekat. Je pro každou srandu, a když při takové srandě teče krev, je to pro něj doslova k popukání. Bohužel divák už se tolik bavit nemusí. Série „Leprechaun“ prostě nemá v zásobě tolik dobrých vtipů.

 Zvláštní chlap...

Co je na snímku „Vesmírná jednotka“ skutečně povedené, to jsou masky, které jsou na velmi dobré úrovni a které v podstatě jako jediné vedou k tomu, že je snímek i místy vtipný. Kvalita masek a různých triků, které se zde objevují, je skutečně vysoká, což vyčnívá právě proto, že v ostatních ohledech zde nijak zásadně vysoké kvality nejsou. Herci nijak nepřekvapí, nápady v ději také ne.

 Kráska a zvíře.

Původně jsem si říkal, že budu hodnotit čtvrtý film s názvem „Vesmírná jednotka“ také průměrně, ale nakonec jsem si řekl, že musím jít trochu níž. Ta písnička už se zdá moc ohraná a jen přesunout dění do vesmíru, není prostě nápad, který sérii někam povznese. Stalo se jen to, že se série natáhla a pobavila několika docela dobrými trikovými momenty, ale to je všechno.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (příšery, vrazi, komedie)


Přidat komentář