Unhallowed Ground (2015)

25%
Na nesvaté půdě můžete nalézt jakékoli zlo. S tím tvůrci počítali...

Unhallowed Ground

Velká Británie, 2015, 97 minut

 

Režie: Russell England

Scénář: Paul Raschid

Hrají:

Ameet Chana (Jazz)

Poppy Drayton (Verity Wickes)

Marcus Griffiths (Aki Adebola)

Thomas Law (Daniel Gordon)

 

Když už nevíte, co byste natočili, tak stačí sáhnout po něčem, co zrovna letí u snímků, které se dostanou do kin. A vzhledem k tomu, že v hororu ještě pořád letí duchařské filmy a strašidelné domy, rozhodli se i britští tvůrci, že tímhle tématem nic nezkazí, vezmou pár herců, jednu zajímavou lokaci, a předvedou tam tradiční hrátky, které vás nemohou ani trochu překvapit.

 Maska dobrá.

Nepřekvapí vás, pokud už jste něco v hororu viděli, ale na druhou stranu, tohle není film, který bys vás měl dostat i ve chvíli, kdy jste na tom s filmy z hororového ranku hůře a zase tak moc často na ně nekoukáte. Tady není nic moc, co by vás mělo vyděsit, protože celý film je natočen tak nějak amatérsky, takže vás ty scény jednoduše nedovedou vytrhnout z vašeho klidu.

 Na vojáčky si spíš jen hrají.

Jsme na prestižní škole, kam se dostanou jen vyvolení. V tomhle směru skutečně máte pocit, že jsou zde vyvolení, ale spíš jen proto, že na více herců nebyl rozpočet, a tak se zde objevilo opravdu jen pár postav. Jedná se o nějakou vojenskou akademii, či co, a úkolem studentů, které sledujeme, je to, aby přes noc strážili budovu. Asi je jasné, že tohle strážení nebude nijak jednoduché.

 Zlo je vždy za vámi.

Film „Unhallowed Ground“ se ze začátku snaží o takovou tu klasickou omáčku poznávání postav, kdy by se mělo jedna o scény, které jsou místy i zábavné, aby dění postupně gradovalo. To se bohužel v plné míře neděje, protože děsivé scény zde zrovna nějak moc extra děsivé nejsou. Ano, na filmu je strašně moc vidět, že jeho rozpočet nebyl nic moc a že se celkově hrálo na jednoduchost.

 Zavřeli se na správné straně dveří?

„Unhallowed Ground“ je sice horor, který jde po trendech, ale ukazuje se, že být trendy ještě neznamená, že budu dobrý. „Unhallowed Ground“ není dobrý film. Není to dobrý duchařský film, není to dobrý survival, není to zajímavý film o strašidelném domě. Nepřináší nic extra, a co je nejhorší, nepřináší ani něco, co by vás chytlo a přimělo tu hodinu a půl vydržet až do konce.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář