Toxin (2015)

20%
Jeden nepovedený pokus.

Toxin

USA, 2015, 77 minut

 

Režie: Jason Dudek

Scénář: Jason Dudek

Hrají:

Taylor Handley (Dean)

Danny Glover (Dr. Locke)

Vinnie Jones (Renner)

Margo Harshman (Mandy)

 

Danny Glover a Vinnie Jones jsou v současnosti herci, kteří se primárně zaměřují na béčkové filmy, a tak nelze očekávat, že jejich jména budou zárukou kvality, spíše lze očekávat, že film bude něco, co až tolik nezaujme, co si pojede v nudných kolejích a nebude mít žádné aspekty snímku, který by si dělal jakékoli ambice. Ale opravdu jakékoli! A přesně to je snímek „Toxin“ z roku 2015.

 Budeme jenom kamarádi?

Příběh je klasicky jednoduchý a má náběh spíše na sci-fi nebo katastrofický film než na horor, ale vzhledem k tomu, že tohle je malá produkce, rozhodli se tvůrci nakonec pro něco, co trochu vypadá jako „Cabin Fever“, ale i ve srovnání s tím je tohle levnější, menší a rozhodně trikově mnohem horší. Mimo jiné i proto, že nějaké podařené gore snímku „Toxin“ úplně chybí.

 Vinnie v plné palebné síle.

Na začátku sledujeme vědce (Danny Glover), který vyvíjí nějakou látku pro vojenské účely. Experimenty nejdou úplně tak dobře, jak by se očekávalo, i když je spíše logické, že v takových filmech musejí jít experimenty špatně. Aby se experimenty dařily lépe, rozhodnou se, že plyn, který vyvinuli, vyzkouší na nic netušící stařence, která žije kdesi na samotě. Nikdo nečeká, že stařence přijede s domem pomoct její vnuk s pěti přáteli.

 Nudná postelová scéna.

Plyn je v domě a mladí lidé jsou blízko toho, aby se nakazili. K tomu také dojde. Nečekejte ale nějakou variaci na zombie film, i když zde drobné náznaky jsou. Tohle je spíše o tom, že jsou postavy nemocné, mají zlé záchvaty, a pak je nějakým způsobem po nich. Ve skutečnosti jde spíše o to, jestli se mladým podaří přežít v konfrontaci s vědci (Glover) a vojáky (Vinnie Jones).

 Šílený vědec Glover.

Snímek „Toxin“ je prostě klasickým špatným béčkem, které není zábavné a které vás bude nudit. Naštěstí má celkem krátkou stopáž, což bude to jediné, co film zachraňuje. Koukat na „Toxin“ kvůli hercům nemá v zásadě smysl, stejně jako na film koukat kvůli příběhu. V konečné důsledku je to pak ztráta času, která nemá ani hororové prvky, ač je snímek do hororového žánru řazen.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (vědci, vrazi)


Přidat komentář