The Walking Dead: 5. série

60%
Pátá sezóna malinko seriál zase pozvedla.

The Walking Dead: 5. série

16 dílů, 2014-2015

 

Tvůrce: Frank Darabont, Gregory Nicotero, Robert Kirkman, Tony Moore, Charlie Adlard

Hlavní postavy:

Andrew Lincoln (Rick Grimes)

Lauri Holden (Andrea)

Steven Yeun (Glenn Rhee)

 

Říkal jsem si, jak je vlastně možné, že se podařilo natočit už deset sezón seriálu „The Walking Dead“. Ne že by komiksová předloha byla krátká, má spoustu čísel, stane se tam toho dost, ale přece jen je něco jiného číst třicet komiksů anebo se dívat na 150 dílů seriálu, kde se objevují postavy, které nemusejí až tak dobře hrát, nemusíte je mít rádi, navíc provedení nemusí být tak kvalitní.

Akční dvojka.

Ta odpověď je poměrně jednoduchá. Seriál přidává nové postavy pozvolna, pokud už nějakou doplní, věnuje jim docela dost prostoru a využívá celkem pomalé tempo pro vyprávění, což je docela škoda, protože zrovna zombie horor by akci potřeboval. A seriál „The Walking Dead“ jí potřebuje více, než by se na první pohled zdálo. Naštěstí si tohle tvůrci uvědomili a dali do páté sezóny trochu víc šťávy než do čtvrté.

A budou umírat.

Nutno říct, že šťávu přidal vývoj, který byl zachycen i v komiksu. Jednoduše došlo k tomu, že skupina kolem Ricka Grimese přestala bloudit lesy a konečně se jí podařilo najít pevné útočiště, což ve skutečnosti znamená, že zmlátili vyslance jedné komunity, hrozili mu smrtí, aby se nakonec do komunity dostali, oholili se a upravili a všechno tu rozebrali do kousíčku a zničili místní klid.

Hlavně mít ten správnej tým.

Takhle by se dala pátá sezóna shrnout, je to hlavně Rick, kdo je tu zajímavou postavou, a je to hlavně finále, které diváka skutečně dostane. Pravda, ještě úvod je hodně dobrý, i když si myslím, že z toho se dalo vytěžit mnohem víc a přece jen tu mohlo dojít na nějakou zajímavou smrt. Ale toho se tvůrci zalekli. Škoda. Takovou smrt by si rozhodně divák zapamatoval.

A taky dobrou pozici.

Pátá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je pro mě oproti sezóně čtvrté zlepšením, ale rozhodně ne do té míry, abych byl ze seriálu stejně nadšený, jako jsem z jeho komiksové předlohy. Jede se prostě dál, je tu nějaký vývoj, který do jisté míry komiks kopíruje, ale seriál si jede i svou cestou. Na jednu stranu je to dobře, na stranu druhou mi to místy přijde prostě jen zdlouhavé.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (zombie, survival)


Přidat komentář