The Exorcism of Molly Hartley (2015)

45%
Vymítacích filmů je někdy moc.

The Exorcism of Molly Hartley

USA, 2015, 96 minut

 

Režie: Steven R. Monroe

Scénář: Matt Venne

Hrají:

Sarah Lind (Molly Hartley)

Devon Sawa (Otec John Barrow)

Gina Holden (Dr. Laurie Hawthorne)

Peter MacNeill (Kaplan Henry Davies)

 

Asi bych si měl filmy vybírat trochu lépe, protože mám pocit, že jsem poslední dobou viděl až moc vymítačských filmů. Většinou se tedy jednalo o snímky nízkorozpočtové. „The Exorcism of Molly Hartley“ není vyloženě vysokorozpočtový filmem, ale přece jen se jedná o film, který na první pohled nevypadá špatně, je celkem profesionálně natočený. Bohužel to je tak jediný prvek, který zaujme.

 To je držka.

„The Exorcism of Molly Hartley“ v ostatních ohledech nepřesvědčí o tom, že se jedná o snímek, který je ve svém žánru smysluplný, protože se jedná o film, který je ve svém žánru až příliš tradiční. Ne, asi těžko uvidíte vymítačský horor, který by byl skutečně originální. Docela by mě zajímalo, jestli se tam dá něco nového ještě vymyslet. Možná bych mohl na tohle téma někdy něco napsat.

 Věřící zvládne každé břímě.

„The Exorcism of Molly Hartley“ je pokračováním snímku „The Haunting of Molly Hartley“, který byl natočen v roce 2008. Popravdě, pokud se na snímek „The Exorcism of Molly Hartley“ podíváte, nebudete mít potřebu vidět první film, protože není nutné znát nějaké návaznosti. Molly je posedlá, to je jasné, teď jde jen o to zkusit z ní ďábla dostat a doufat, že se nepřenese jinam.

 A ještě větší držka.

Tvůrci věděli, že musejí přinést i něco jiného než snahu vymítat, ať už úspěšnou, nebo neúspěšnou. Takže finále filmu není samotné vymítání, to je jen prostřední částí. Pak ještě následuje další příběh, kde se to trochu zamotává a vysvětluje. Fajn, proč ne, není to vyloženě zlé, ale není to ani něco, co by vás svým dějem nadchlo. Prostě snaha to posunout někam trochu dál a ukázat i jednu z možných příčin toho, proč je potřeba někoho vymítat.

 Když si myslíte, že jíst brouky je cool.

„The Exorcism of Molly Hartley“ je další z vymítačských hororů, který mi jen potvrzuje skutečnost, že tenhle subžánr je v podstatě mrtvý od chvíle, co byl natočen „Vymítač ďábla“, není zde nic, co by ho mohlo překonat, jen pár filmů, které se s ním alespoň trochu mohou srovnávat. Ale snímek „The Exorcism of Molly Hartley“ to rozhodně jen není, akorát jede na stejné vlně, ale žádné vymakané triky nepředvádí.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář