The Evil in Us (2016)

50%
Je zlo v nás, nebo v drogách?

The Evil in Us

Kanada, 2016, 90 minut

 

Režie: Jason William Lee

Scénář: Jason William Lee

Hrají:

Debs Howard (Brie Armstrong)

Danny Zaporozan (Steve Ridley)

Behtash Fazlali (Bash Gill)

Ian Collins (John Wheeler)

 

Snímek „The Evil in Us“ se na první pohled, alespoň při úvodních titulcích, tváří trochu jako upírský film, nebo tak na mě působil, ale to mě hodně klamal tělem, protože snímek je o něčem jiném. Na krev ale dojde a dojde na ni hodně brzy, protože hned úvodní scéna je pořádně drsná. Je to scéna, kde vlastně zjistíme, jak to s postavami dopadlo a pak až se dovídáme, proč to tak bylo.

Doktore, moc to bolí.

Co si budeme povídat, ten úvodní masakr je hodně drsný a dovede v divákovi zanechat ten správný dojem, kdy se můžete těšit na drsný film, který bude mít povedené gore. A to rozhodně platí. Jen po tom prvním nářezu si na něj budete muset chvíli počkat, protože snímek na chvíli vyměkne, aby se nám představilo, o co vlastně půjde a kam bude celý film směřovat.

Lidi se stávají nebezpečnými.

V tomhle směru to není nic převratného. Skupina šesti lidí se vydává někam do přírody, kde si chtějí užít. Chata v lesích je prostě místo, po kterém touží každý teenager, případně i trochu starší osoba, protože podle všeho není lepší místo, kde by se dala trávit dovolená. A tak tahle šestice chce poznat, jak to dopadne, když si takovou dovolenou nejen naplánují, ale rovnou ji i realizují.

A je to masakr.

Od začátku je jasné, jak bude snímek probíhat, protože tu hned máte nějaké ty vidláky, kteří svými ksichty ani na chvíli nepřesvědčí, že jsou dobrými lidmi. Ale v tomhle snímek „The Evil in Us“ přece jen překvapí, protože není tak průhledný, jak by se dalo na první pohled čekat. Prostřihy do jiného prostředí tohle naznačují a vývoj nás o tím postupně více a více přesvědčuje.

Každý šílí!

Pravda, chvílemi máte pocit, že hra na diváka je docela zbytečná, že to není vlastně nijak skvěle vymyšleno, ale nevadí to tomu, abyste si z filmu odnášeli minimálně ten průměrný zážitek, který jsem měl já. Snímek „The Evil in Us“ vás nejspíš vyloženě neodzbrojí, ale není špatně natčený, nemá vyloženě otravné postavy a vývoj je pořádně drsný. Jen to není něco, co si budete pamatovat dlouho.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (gore, vrazi)


Přidat komentář