The Child (1977)

60%
Děti jsou prostě nebezpečné.

The Child

USA, 1977, 82 minut

 

Režie: Robert Voskanian

Scénář: Ralph Lucas

Hrají:

Laurel Barnett (Alicianne Del Mar)

Rosalie Cole (Rosalie Nordon)

Frank Janson (Nordon)

Richard Hanners (Len Nordon)

 

Snímek „The Child“ je docela zajímavé zařadit do hororových žánrů. Horor to je, o tom žádná. Ale pokud se týká konkrétního subžánru, zas tak jednoduché to s tím zařazením není. Na jednu stranu tu máme ďábelské dítě. Jenže zařadit film tam, to je málo. Pak je to také zombie horor. Ale má to i prvky démonického hororu. Nechybí ani vyvražďovačka, s kterou jde ruku v ruce survival.

Něco po ní jde?

Těch subžánrů by se tu dalo vydolovat moc, a to ani nemluvím o tom, že snímek „The Child“ v sobě má rozhodně i prvky detektivky a samozřejmě je to film, který je hodně cílený na fanoušky gore, i když je to gore levnějšího ražení. To přesto nic nemění na tom, že je to gore velmi povedené a velmi hnusné. Ne, tohle není film, na který se vám bude dobře koukat. Mimo jiné i proto, že je to film tmavý.

Tohle je titulní dítě?

Abych nezapomněl, horor „The Child“ je možné zařadit také do další kategorie – filmy o pomstě. Ta je totiž základem celého příběhu. Rosalie (Rosalie Cole) je celkem milá mladá dívka, které ale zemřela matka. Rosalie to nenese dobře, chce se za smrt matky pomstít. Najít všechny lidi, kteří za její smrt mohou, a sprovodit je ze světa. Není to pro ni až tak moc komplikovaný úkol. Má totiž pomocníky.

Tohle je něco zlého.

I když se Rosalie tváří jako milá dívka, má speciální schopnost. A je to schopnost skutečně velmi speciální. Je to schopnost oživovat mrtvé a poslat je jako nástroj své pomsty. Ano, tady je princip zombie použitý v podstatě v původním smyslu, kdy se jedná o jedince ovládané svým pánem, respektive paní, k plnění nějakého úkolu. Tohle jsou ale i zombie filmové, hnusné, olezlé, maso žeroucí.

Schytá to i méďa.

Americký snímek „The Child“ je levný, je to na něm vidět, je to snímek, který má své zápory, ať už je to ve špatném herectví, špatném nasvícení, nijak závratně zajímavé scénáři. Ale je to i film, který je natočený dostatečně dobře, aby hororový fanoušek dostal to, co chce. V tomhle případě přehlídku gore scén a hnusných zombie, které vraždí nebo jsou vražděny nehezkými způsoby.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, zombie, vrazi, děti)


Přidat komentář