The Axe Murders of Villisca (2016)

20%
Vraždy, které mají následky i po sto letech.

The Axe Murders of Villisca

USA, 2016, 78 minut

 

Režie: Tony E. Valenzuela

Scénář: Kevin Abrams, Owen Egerton a Tony E. Valenzuela

Hrají:

Robert Adamson (Caleb)

Jarrett Sleeper (Denny)

Alex Frnka (Jess)

Sean Whalen (Reverend Kelly)

 

Znáte to, ne? Na začátku filmu máte nějaký hodně krutý mord, kde nejspíš člen rodiny vyvraždil zbytek rodinného osazenstva. Anebo došlo k něčemu jinému, podobně krvavému. Tak jestli tohle znáte, tak v tom případě jste obeznámeni i s tím jak začíná hororový snímek „The Axe Murders of Villisca“, který je v tomhle ohledu celkem standardní. A nejen v tomto ohledu.

 Že by trojka?

Na začátku tedy máme vraždu, o které se ale dá říct, že byla docela drsná, a proto se dovedete na film navnadit. Je to v podstatě jediný povedený prvek, na což také tvůrci hráli. Když už vás zaujme začátek, dá se očekávat, že snesete pak i zbytek filmu, který už za sledování ale rozhodně nestojí. Klasická fušeřina, která nedovede ale vůbec ničím oslovit, protože se o to ani nesnaží.

 Divné praktiky.

Takže, kdo se nám tu vlastně postaví vrahovi z minulosti? Vzhledem k tomu, že ten vrah řádil v roce 1912 a podle všeho ho nikdy nechytnuli a my jsme v ději dávno po roce 2000, dá se očekávat, že obyčejný člověk tak dlouho žít nebude. Na řadu tedy přicházejí paranormální vyšetřovatelé, respektive lovci duchů. A vy si říkáte, jestli už je možné natočit horor bez nich. Asi ne...

 Kdo to jde?

„The Axe Murders of Villisca“ je v tomhle ohledu trapný film. Tváří se na první pohled jako něco, co by mohlo být drsné, explicitní, ale pak se k tomu vůbec neodhodlá. Jsou zde tři postavy, které sledujete celou dobu a je celkem jasné, jak se jejich příběh vyvine. Ono to ani moc jinak nejde, protože se tvůrci hodně limitovali vlastním scénářem. Limitovali se tak moc, až se nakonec zabili.

 Asi nemá rád děti.

„The Axe Murders of Villisca“ se tváří jako slasher, ale takový není. Tváří se jako detektivní příběh, kdy možná zjistíte totožnost vraha. Zapomeňte na to, že by to bylo v tomhle ohledu jakkoli zajímavé. Pak se to tváří jako duchařský film. Ale i tady neuhodili tvůrci hřebíček na hlavičku. Prostě je to ve všech ohledech průser, a to i včetně toho psychologického dramatu, kterým je film asi nejvíc.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (slasher, duchové, vrazi)


Přidat komentář