Snuff killer - La morte in diretta (2003)

25%
Snuff na italský způsob.

Snuff killer - La morte in diretta

Itálie, 2003, 88 minut

 

Režie: Bruno Mattei

Scénář: Bruno Mattei a Giovanni Paolucci

Hrají:

Carla Solaro (Michelle)

Gabriele Gori (Jean Luis)

Carlo Mucari (Peter)

Federica Garuti (Lauren)

 

Když už se v názvu snímku objeví „snuff“, je asi jasné, pro koho je takový snímek určen. Pro fanoušky extrémů, pro ty, co chtějí na plátně vidět, jak je lidem ubližováno a jak jsou zabíjeni. Takový film by pak s sebou měl nést hlavně detailní záběry násilí a mučení. Tohle snímek „Snuff killer - La morte in diretta“ splňuje jen částečně, protože to, co vidíte, není dvakrát uvěřitelné.

 Žena za kamerou.

Bruno Mattei je známý italský režisér béček, takže lze očekávat, že kvalita nebude valná, ale já musím říct, že když je snímek neoriginální a v podstatě se jedná o italský remake filmu 8 MM, který má jen trochu pozměněný děj a je jen trochu drsnější, není to naprostý odpad. V některých scénách skutečně vidíte věci, které většina lidí vidět nechce, anebo pokud si je představuje nebo provozuje, tak skutečně jen v soukromí.

 Snuff bolí.

Děj se točí kolem ženy, která ztratila svou dceru. Dcera se dostala k natáčení drsného porna, které se pro jednotlivé aktérky většinou změní ve smrtící divadlo, kdy finále je samozřejmě jejich smrt. Už na začátku dává Mattei vědět, že tenhle film nebude extrémně explicitní, ale spíše jen explicitní. Jasně, že zde vidíte scény, které normálně nevidíte, ale jejich detailnost není nějak moc valná, což může cílovou skupinu mrzet.

 Hledá dceru, ale najde příliš.

Snímek má gradující tendenci, kdy se hlavní hrdinka postupně dostává hlouběji a hlouběji do podivného podsvětí, ale také v tom smyslu, že se postupně více a více obnažuje, až ji vidíme celou nahou, což není zas tak špatný pohled. Nahota je příjemným prvkem snímku, ale vzhledem k tomu, že nejsem ani na BDSM, tak mi některé scény mnoho nedají. Ale musím uznat, že jsou zde části, které nejsou úplně špatné a na ty pudy dovedou zaútočit.

 Moc víc tam toho neuvidíte.

V konečném součtu je ale snímek „Snuff killer - La morte in diretta“ jednoduše slabý. Nepřinese to, co slibuje. Jasně, že to nemůže být snuff, to jsem ani nechtěl, ale trikově je to mizerné, většina toho hlavního se odehrává mimo kameru anebo zase v takových detailech, kdy je vám jasné, že se jedná o fake. Když chcete točit podobný film, chce to odvahu. Tu tvůrci neměli.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář