Robert the Doll (2015)

10%
Tak tahle panenka je hodně nudná.

Robert the Doll

Velká Británie, 2015, 90 minut

 

Režie: Andrew Jones

Scénář: Andrew Jones

Hrají:

Megan Lockhurst (Martha)

Lee Bane (Paul)

Suzie Frances Garton (Jenny)

Flynn Allen (Gene)

 

S těmi panenkami se docela roztrhl pytel, ale tak on to není nový trend dneška, jen je to trend, který se v poslední době vrátil v plné parádě. Moderním hororem, tak od roku 1960, se loutky prolínají, a to nejen v americkém hororu, ale například i v italské, kde je skvěle využil Dario Argento. Ale z amerického filmu jsou nejznámější a mezi ty nejvíce zprofanované – v tom dobrém smyslu slova – patří Chucky.

 Robert je hnusná loutka.

V současnosti se ale objevují nové panenky, nejvíce asi zaujala Annabelle, i když ve svém vlastním filmu spíše zklamala. Teď přichází Robert, loutka, která nemá s Annabelle nic společného, jenom to, že je pravdu hnusná, jak už to tak s podobnými panenkami bývá. A pak je zde také rozdíl v tom, že tohle je snímek, který byl natočen ve Velké Británii, a to podle všeho tak za 10 liber.

 Terorizovaná paní.

Příběh se točí kolem toho, že rodina má posluhovačku, ale proto, že posluhovačka trochu senilní, tak ji vyhodí. Aby se jim babka pomstila, nechá synovi svých bývalých zaměstnavatelů loutku, Roberta. Divákovi je jasné, že loutka bude vraždit. Na tom se nic moc nového vymyslet nedá. Loutka ale přímo nevraždí. Vůbec ne ze začátku, to dělá jenom bordel. Pak ale dojde i na násilí.

 Terorizovaný pán.

Jsou zde však další ale, kterých je až moc. V tom filmu v podstatě nic neuvidíte. Všechno se děje mimo kameru, loutku zde vidíte v podstatě jen ve statických pozicích, kdy je sice nehezká, ale aby z ní šel skutečně strach, to ne. Celou dobu jako kdybyste věděli, že to je prostě jen kus dřeva. V případě snímku „Robert the Doll“ musíte hodně zapojit svou představivost a ten strach a děs si hlavně domýšlet.

 Terorizované dítě.

„Robert the Doll“ je filmem trendovým, který se snaží vydělat – anebo se prostě jenom svézt – na tom, že jsou panenky celkem v oblibě. Nebyly ale peníze na lepší film. Když už něco takového natočit, tak to vměstnat do deseti minut a ne do hodiny a půl kecání, které je tak ohrané, až máte pocit, že se vám zasekla páska, nebo spíše tedy disk. Britové se v tomhle případě opravdu nesnažili.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (mučení, vrazi, děti)


Přidat komentář