Naneživo (2017)

70%
Japonský film, který krásně klame tělem.

Naneživo

Kamera o tomeru na!

Japonsko, 2017, 96 minut

 

Režie: Shin'ichirô Ueda

Scénář: Shin'ichirô Ueda a Ryoichi Wada

Hrají:

Takayuki Hamatsu (Higurashi)

Yuzuki Akiyama (Chinatsu)

Harumi Shuhama (Nao)

Kazuaki Nagaya (Ko)

 

Co může zombie horor nabídnout? Po první půlhodině filmu „Naneživo“ by se dálo, že nic. Je to hodně špatný zombie horor, který není dobře natočený, moc hezky se na něj nekouká a je strašně moc vidět, jak je to levné. A pak se najednou po téhle půl hodině objeví závěrečné titulky. A vám se něco nezdá. Je jasné, že v tomhle filmu bude ještě něco jiného. Jen je otázkou, jestli méně, nebo více.

To je ten ksicht, co jsme chtěli!

Za mě rozhodně více. Zbylá hodina je totiž vlastně film o filmu, tedy film o tom, jak se ta první půl hodna natáčela. A na začátku to rozhodně nevypadalo, že by z toho byl až takový průser, ale někdy se věci prostě dějí jinak, než bychom chtěli, a všechno – ač je to připravené – se jednoduše začne srát na jednu hromadu. A právě to se stalo i v případě natáčení zombie hororu ve filmu „Naneživo“.

Zábava při natáčení.

Co se stane, když máte malý rozpočet, ale chcete film dotočit za každou cenu? Co se stane, když nějaký herec onemocní, nebo se opije? Co když má někdo průjem? Co když se někteří na place nesnášejí? Co když se režisér rozhodne, že chce docela komplikovaný záběr? Všechno a ještě více může vést k tomu, že z toho nakonec vyjde úplně jiný film, než režisér zamýšlel. A za výsledek tak může jen z části. Prostě chtěl jen točit.

Teď se rejža trochu naštval.

Pokud se budete dívat na snímek „Naneživo“, je třeba si uvědomit, že tohle je horor jen díky první polovině filmu. Pak už je to především komedie, i když i v jejím případě nečekejte něco, co vás smíchem roztrhá na kusy. Je to ale komedie celkem chytrá, a to hlavně díky tomu, že najednou získáváte úplně nový pohled na první půlhodinu filmu. A náhled je to skutečně o hodně chytřejší.

Pěkná zombie.

Japonský snímek „Naneživo“ ukazuje Japonce v tom lepším světle. Tedy především jejich bizarnost. Jsou bizarní, ale přitom jsou inteligentní. Tohle je film, který na první pohled vypadá odfláknutě, ale stačí ho dokoukat do konce a budete si říkat, že tohle už je něco trochu víc, že to skvěle mate tělem a že po dosledování máte zážitek, který vůbec není špatný. Naopak je nadprůměrný.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (zombie, komedie)


Přidat komentář