Mosura 2 - Kaitei no daikessen (1997)

90%
Vracím se ke druhému dílu moderní trilogie o Mosuře.

Mosura 2 - Kaitei no daikessen

Japonsko, 1997, 100 minut

 

Režie: Kunio Miyoshi

Scénář: Masumi Suetani a Tomoyuki Tanaka

Hrají:

Megumi Kobayashi (Moll)

Sayaka Yamaguchi (Lora)

Aki Hano (Belvera)

Hikari Mitsushima (Shiori Uranai)

 

Po nějaké době tu máme další recenzi na snímek s Mosurou. Po nějaké době hlavně proto, že snímek „Mosura 2 - Kaitei no daikessen“ je pokračováním filmu „Mosura“ z roku 1996, který jsem recenzoval záhy po filmu „Mosura“ z roku 1961. Návaznost je tedy taková, že „Mosura 2 - Kaitei no daikessen“ je pokračováním filmu z roku 1996 a s dalším dílem, který byl natočen roku 1998, tvoří uzavřenou trilogii.

 Je prostě krásná.

Jsem rád, že si Mosura získala svou trilogii, protože tenhle motýl je tak nádherný a patří k těm nejlepším kaiju, jaké kdy byly vytvořeny. Osobně mám Mosuru nejraději, i když je jasné, že bez Gojiry by tu pořádně nic nebylo. Film „Mosura 2 - Kaitei no daikessen“ není přímým pokračováním, protože na straně lidí zde nejsou stejné postavy, ale obracíme se na jiné děti, které potřebují zachránit, stejně jako ony samy se budou podílet na záchraně světa. A vypadá to, že zhouba tentokrát přichází z vody.

 Něco ze Star Wars?

Ne, není třeba se bát, nepůjde o to, že by se Gojira obrátila na stranu zla, opět, protože Gojira se v tomhle snímku vůbec neobjeví. Hlavním monstrem je Dagara, což není sice monstrum nijak originální, přece jen se jedná o velkého ještěra, ale svou úlohu plní. Primárně ve filmu nejde o souboje, ale o to, aby se našel poklad, po kterém prahne známá malá čarodějka Belvera. Dočkáme se tedy i sester Elias, dvojčat, které dokáží s Mosurou komunikovat svou krásnou písní.

 Začíná to jiskřit?

Snímek je nesmírně bohatý na různá monstra. Kromě klasické Mosury se zde objevuje její mužský protějšek Shin Mosura, který má jiné zbarvení a který se předvedl již v předchozím filmu. Nechybí miniaturní Yosei Mosura, která je věrným a oddaným společníkem malých dvojčat. Garugaru je pak zase drak, na kterém létá Belvera. Kromě toho jsou hned na začátku zabijácké hvězdice Beremu (anglicky Barem) a také cosi, co vypadá jako divný Gremlin a říká si Gogo. Plejáda skutečně různorodá, a to jak pro dospělého fanouška, tak i pro toho dětského.

 Chce to pořádné monstrum.

Snímek „Mosura 2 - Kaitei no daikessen“ je skvělým pokračováním předchozího filmu, snímkem, který cílí na celou rodinu a daří se mu to skvěle. Je zde toho dost pro děti i pro dospělé, ale hlavně je toho neskutečně moc pro fanoušky kaiju a Mosury. Finální souboj je skutečně úžasnou podívanou, a to i díky všem transformacím, které zde probíhají. Tohle jsou důvody, proč mám Mosuru tak rád a proč jsou její film tak dobré. Tedy kromě toho, že mají vždy zajímavé scénáře.

 

Hodnocení: 90 %

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář