La horripilante bestia humana (1969)

70%
Bacha, opičí muž je na útěku a moc se neovládá!

La horripilante bestia humana

Mexiko, 1969, 81 minut

 

Režie: René Cardona

Scénář: René Cardona a René Cardona Jr.

Hrají:

José Elías Moreno (Dr. Krallman)

Carlos López Moctezuma (Goyo)

Armando Silvestre (Arturo Martinez)

Norma Lazareno (Lucy Osorio)

 

Mexický béčkový horor, který je hodně krvavý a kde se v hlavní roli objevuje muž, který se proměňuje v opici, anebo tedy v opičího muže? Ne, tohle rozhodně bylo něco, co jsem si jen tak nemohl nechat ujít, tedy alespoň ve chvíli, kdy jsem na tenhle snímek narazil. Tohle je prostě něco, co je tak krásně ujeté, že to chcete vidět. Anebo alespoň já tuhle potřebu sem tam mívám.

A jde se na to!

Takže jsem si snímek, který se jmenuje „La horripilante bestia humana“, sehnal a byl jsem zvědavý, co mě čeká. A musím se přiznat, že tahle ujetost mě prostě bavila. Jasně, že to není dokonalé, ale právě ve své nedokonalosti je to tak silné. Pokud popustí uzdu a nebude vám vadit, že jsou zde chyby ve střihu zvuku, že ty triky nejsou dokonalé a sem tam se i opakuje scéna, užijete si bláznivou béčkovou jízdu.

Tohle bude zápas!

Příběh filmu „La horripilante bestia humana“ není nijak převratný, prostě se jedná o experiment, který se nepovedl. Nutno říct, že je to experiment hodně podivný a že se dalo už od začátku přemýšlet o tom, co se asi posere. Když jste šílenec a chce zachránit syna tím, že mu transplantujete srdce gorily, je jasné, že to nemůže skončit dobře. Ato ani ve chvíli, kdy se další linie věnuje wrestlingovým zápasům.

Od wrestlingu k proměnám.

Je skvělé, kam všude dokážou Mexičani narvat svoje wrestlingové bojovníky. Jsou tak bizarní, že prostě mají svoje kouzlo, to se musí nechat. Sám doufám, že je v tvorbě někdy budu moct použít. Ale ono je toho víc, co je na Mexiku zajímavé. Moc se toho ale ve filmu „La horripilante bestia humana“ nepromítne. Tedy kromě odhalených žen, což je takový příjemný bonus, který jsem ani nečekal.

Opičí muž je na větě.

Snímek „La horripilante bestia humana“ hodně hraje na to, že jeho hlavní doménou je gore, které je zde přítomno v celkem drsné míře, a tak může divák vidět skutečně hnusné scény, jež ho skoro až překvapí. Do toho nahota, praštěný příběh, mexický wrestling a šílený vědec. Tohle je tak krásně blbá kombinace, že to prostě buď odsoudíte, anebo se pobavíte. A já jsem se pobavil.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata)


Přidat komentář