Eloise (2017)

30%
Jedno staré sanatorium, které nefunguje, a potřeba v jeho chodbách pátrat.

Eloise

USA, 2017, 89 minut

 

Režie: Robert Legato

Scénář: Christopher Borrelli

Hrají:

Chace Crawford (Jacob Martin)

Eliza Dushku (Pia Carter)

Brandon T. Jackson (Dell Richards)

Robert Patrick (Dr. H. H. Greiss)

 

Eliza Dushku je asi největším tahákem tohoto filmu, protože se přece jen jedná o velmi zajímavou herečku, a to jak svým vzhledem, tak i hereckým projevem, který je prostě specifický a dá se na něj celkem snadno zvyknout, takže ji chcete vidět častěji. Je to jednoduše určitá divokost a drsnost, která z ní čiší, ten výraz, jako kdyby se nikdy nedokázala usmát.

 Po telefonu přicházejí různé zprávy.

Ale snímek má i další tahák pro ty, co mají rádi Roberta Patricka, anebo pro mladší ženy, které si oblíbily Chace Crawforda, který je takovým typickým hezounem, docela ve stylu Paula Walkera. Dobře, to ale mluvím o hercích. Co na to scénář a hororovost samotného filmu? To už je trochu problém a z celkového dění můžete být docela snadno zklamáni a vaše potřeby strachu nebudou naplněny.

 Vždycky je něco za vámi.

Snímek „Eloise“ má celkem jasnou strukturu. Na začátku vidíme, že v jednom zařízení pro mentálně postižené docházelo k něčemu zlému. Ale střih, jsme v současnosti, abychom se věnovali skutečným hlavním postavám. Těmi jsou Jacob (Chace Crawford) a jeho přátelé včetně zmiňované Elizy Dushku, která hraje Piu. Tyhle postavy mají za úkol najít úmrtní list Jacobovy tety.

 Už není terminátor, ale šílený doktor.

Jacoba totiž čeká pěkné dědictví, ale jen v případě, že najde úmrtní list svojí tety. Jelikož teta nejspíš umřela v sanatoriu, které je nyní opuštěné a jsou z něj jen zbytky, protože vyhořelo, nebude to úkol jednoduchý. V tu chvíli se snímek najednou mění v podstatě klasický film o tom, jak se skupina lidí vydá na místo, kde prostě musí strašit, nebo něco podobného. A najednou je to jen něco, co jste viděli mnohokrát.

 Eliza je prý blázen...

„Eloise“ v podstatě zůstává jen filmem, který se veze na vlně současných filmů o paranormálních vyšetřovatelích, protože přesně tak je natočen. Objeví se zde několik známých jmen, ale ani ta nezachrání skutečnost, že je snímek nudný a ke konci už docela podivný a ani ne moc logický. Ale na Elizu se opravdu dobře kouká a ona je hlavním tahákem.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář