Dům 3 (1989)

50%
Neoficiální pokračování, které postrádá humor.

Dům 3

The Horror Show

USA, 1989, 95 minut

 

Režie: James Isaac, David Blyth

Scénář: Allyn Warner, Leslie Bohem

Hrají:

Lance Henriksen (Lucas McCarthy)

Brion James (Max Jenke)

Rita Taggart (Donna McCarthy)

Dedee Pfeiffer (Bonnie McCarthy)

 

I když se nejedná o oficiální pokračování série Dům, přesto je snímek „Dům 3“ tak nějak obecně mezi zbylou trojici řazen, i když se nejedná o pokračování, které by si bralo víc než jen základní premisu toho, že k nějakému děsivému působení dochází v domě, a to prostřednictvím někoho, kdo by měl být v té době již mrtvý. A samozřejmě to byl pořádný parchant.

To bude zlý pán.

Snímky Dům a „Dům 2“ se vyznačovaly jedním základním specifikem – byly to především komedie, horor až spíše v druhé řadě, což bylo znát hlavně na druhém dílu. Ale snímek „Dům 3“ touhle cestou vůbec nešel, pokud se zde objevuje nějaká odlehčená, nikoli přímo komediální scéna, tak je to spíš náhoda anebo je to na konci, kde už o nic nejde a všichni si mohou v klidu oddechnout.

Na člověka jde závrať.

Hlavní postavou snímku „Dům 3“ je detektiv Lucas McCarthy (Lance Henriksen), který toho moc nenaspí, ale zase se mu podařilo dopadnout jednoho pořádného hajzla, kterým byl Max Jenke (Brion James). To byl vážně šmejd a nechával za sebou velké množství mrtvol. Nakonec ale došlo i na něj a není se moc čemu divit, že rovno sledujeme jeho popravu na elektrickém křesle.

Neměl by být mrtvý?

Jenže ani po Jenkeho smrti na tom není McCarthyho život lépe. Jako kdyby se s ním něco dělo. Možná začíná bláznit, protože sem tam Jenkeho zase vidí. Jsou to jen sny? Anebo je něco s McCarthyho domovem? Že by zase v domě strašilo? Že by si zase zlo přišlo pro ty dobré? No už to tak asi bude, a tak ve snímku „Dům 3“ zase můžeme počítat s tím, že nikdo není v bezpečí, a to ani doma.

Trikově je to sem tam zajímavé.

Americký snímek „Dům 3“ skutečně stojí spíše samostatně, než aby se jednalo o pokračování. Máme tu jednoho dobrého muže, který chce všem pomoct, a jednoho zlého muže, který chce všechny zabít. To rozdělení sil je celkem klasické a nepřináší nic zásadně nového. Celý film „Dům 3“ je pak možné považovat za průměrně odvedenou práci, která neohromí, ale ani nezhnusí.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář