Attack of the Killer Donuts (2016)

25%
Ani trochu to není tak super jako ten název.

Attack of the Killer Donuts

USA, 2016, 98 minut

 

Režie: Scott Wheeler

Scénář: Nathan Dalton, Chris De Christopher a Rafael Diaz-Wagner

Hrají:

Justin Ray (Johnny Wentworth)

Kassandra Voyagis (Emma Wentworth)

Michael Swan (Strýc Luther)

Kayla Compton (Michelle Kester)

 

Zabijácké koblihy? Ale jo, to vůbec nezní špatně. Dalo by se z toho vytřískat docela dost, ale v mém případě jedině za předpokladu, že zde budeme sledovat koblihy, které budou vytvořeny klasickou cestou a nikoli cestou digitální. Vzhledem k roku vzniku filmu se ale dalo očekávat, že se digitální triky do filmu promítnou. A to se skutečně stalo měrou vrchovatou.

 Hnusná kobliha.

Snímek „Attack of the Killer Donuts“ má základní východisko celkem jasné. Je zde jeden trapný vědec, který se snaží o to, aby oživil mrtvou krysu. Vymyslí zelené sérum – ono to asi ani moc jinou barvu mít nemůže – a píchne to do mrtvé krysy. Výsledek se dostaví a krysa skutečně ožije. Ale není mírumilovná, jak by se očekávalo. Krysu se ale podaří chytit. Problém nastává v jinou chvíli.

 Blízká setkání.

Vědec, který je skutečně otřesný, se vydá do nedalekého obchodu s donuty, kde má známého. Náhodou dojde k tomu, že se látka, kterou použil na krysu, dostane do oleje, kde se koblihy smaží. To samotné stačí k tomu, aby koblihy, které jsou usmažené, ožily a začaly konzumovat všechny, kdo jsou v dosahu. A pohyb jim také nedělá problém, protože prostě tak jednoduše poskakují na svém těstě.

 Nová várka na cestě.

Film „Attack of the Killer Donuts“ trpí takovými těmi klasickými problémy jako jiné podobné filmy, které sází na celkem bizarní zápletku – rozhodnou se jít cestou komedie za každou cenu, a to i v případě, že kromě samotného nápadu nic jiného vtipného nemají. A skutečně, „Attack of the Killer Donuts“ prostě není vtipný film a není zde nic, co by vás rozesmálo. Alespoň v mém případě se to nepovedlo.

 Divný šílený vědec.

„Attack of the Killer Donuts“ má super nápad, já bych docela rád viděl takovou ptákovinu, kde se tvůrci pokusí o příběh a kde budou klasické triky a masky, díky kterým to bude fungovat. Jenže „Attack of the Killer Donuts“ nefunguje a digitální koblihy prostě nejsou dost dobré, aby snímek utáhly. A bohužel, což je na tom celém nejhorší, snímek prostě není vtipný a nedovede ani rozesmát.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (příšery, béčka, komedie)


Přidat komentář