American Mummy (2014)

10%
Americká mumie není dobrá.

American Mummy

USA, 2014, 82 minut

 

Režie: Charles Pinion

Scénář: Charles Pinion a Greg Salman

Hrají:

Suziey Block (Profesor Jensen)

Aidan Bristow (Max)

Aaron Burt (Derek)

Esther Canata (Carmen)

 

Natočit dobrý horor s mumií se v posledních letech jeví skoro jako nemožné, i když je pravda, že jsem v době psaní tohoto článku ještě neviděl „Mumii“ s Tomem Cruisem, ale podle ohlasů to není nic extra. Pořád si ale myslím, že to bude lepší než snímek „American Mummy“, který ani nemusel být natočen, protože sledovat ho je utrpení, které se divákovi dostává jen u skutečně špatných hororů.

 Na vykopávkách.

Vzhledem k tomu, že s příběhem se hororoví tvůrci většinou moc nezabývají, hlavně v případě levnější až amatérské tvorby, není „American Mummy“ výjimkou. Skupina studentů míří do Nového Mexika, aby zde prováděli vykopávky, respektive zkoumali mumii, která byla objevena. To by ale jeden ze studentů nesměl provést jakýsi rituál, který probudí zlo.

 Prý mumie...

To, že se snímek jmenuje „American Mummy“ je v podstatě jedno, protože by se mohl jmenovat i jakkoli jinak. Samotná mumie není až tak důležitá, hlavní je skutečnost, že byl proveden rituál a že na vykopávkách dochází ke zlu. Postavy se začínají setkávat s nebezpečím a podle všeho dojde i na nějaké to umírání, které předvádí jediné pozitivum filmu.

 Ale teče i krev.

Tím pozitivem je skutečnost, že je zde i gore, které je vytvořeno klasickou cestou. Žádné digitální triky. To je super. A za to je těch 10 % mého hodnocení. Natočit ale film, který je prázdný, nudný a naprosto o ničem jen proto, že do toho pak dám pár docela dobrých gore scén, mi přijde jako zbytečná snaha. Ani diváka to nemůže nadchnout, protože musí přetrpět víc jak hodinu nudy.

 A jsou tu divné jazyky.

Za mě je snímek „American Mummy“ velká ztráta času a nemá smysl mu věnovat celou stopáž, možná se jen mrknout na pár závěrečných scén a na to, jak je zde provedeno gore, protože to není fušeřina, to ani zdaleka. Ale jako vyprávění, jako snaha sdělit nějaký příběh, je to prostě pořádný průser a nic to divákovi nedá. Ta mumie v názvu je jen proto, že se o mumiích v posledních letech zase více mluví.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (gore, příšery)


Přidat komentář