Slink (2013)

10%
Některá solária nestojí za to navštívit, jiným je lépe se vyhnut úplně.

Slink

USA, 2013, 80 minut

 

Režie: Jared Masters

Scénář: Marc Dishman, Jared Masters, Randy Masters a Amanda McAulay

Hrají:

Julia Faye West (May)

Jade Bryce (Michelle)

Art Roberts (Dale)

Dawna Lee Heising (Joan)

 

Nemám nic proti amatérským filmům, ale očekávám od nich, že se budou snažit také prezentovat něco zajímavého. Vzhledem k tomu, že to je většinou děláno nadšenci, už jen z tohoto samotného slova – nadšenec – zde bude snaha o to, aby bylo do filmu přeneseno něco víc, aby se autoři prezentovali něčím navíc, něčím novým, zajímavým, budou se snažit experimentovat, divákům ukazovat něco, co v profesionální produkci není. Jenže když není um a touha, tak prostě není nic.

Hm, to nevypadá špatně.

Nejde jen o to, že by byl u snímku „Slink“ problém v tom, že zde není dostatek peněz, nejde ani o to, že se pracuje se neherci, kteří jsou v některých případech skutečně otřesní, ale jednoduše jde o to, že oni ani ti mladí, nezávislí a amatérští tvůrci neumí vyprávět. Vzhledem k tomu, že moje láska je i komiks, dostávám se také k nezávislým věcem a je prostě vidět, že dneska je strašně jednoduché, aby své dílo vydal každý, a to i ten, co nemá potřebné schopnosti, aby dokázal vyprávět.

Zadní prostory solárka?

Zdá se, že umět vyprávět je strašně jednoduché, ale ono to tak snadné není. „Slink“ je toho důkazem. Mělo by se jednat o slasher, kde vrahem je debilní majitel solárka, kam bych – osobně, kdybych na taková místa chodil – v životě nepáchnul. Tenhle magor si natáčí holky, co se chtějí ztmavit a pak některou z nich sejme. Logika toho, proč to dělá, proč nikdo nezasáhne a proč tam holky vůbec chodí, je vedlejší. Tady jde prostě jen o efekt. A ten je stejně hodně mizerný.

Tak na takové bacha.

Fajn, chlapa potěší, že zde uvidí nějaké ty nahotinky, nenáročného milovníka gore potěší i trocha té krve, ale co se týká trikové stránky, je jinak v podstatě nulová. Co se nepodařilo v tomhle směru, snaží se snímek dohnat prapodivnou hudební stránkou, která se nehodí, „souboji“ ve spodním prádle, záběry na bradavky, apod. Příběh, pokud zde nějaký vůbec je, jde naprosto stranou.

Tahle už nevypadá dobře.

„Slink“ je úžasně reprezentativní – rozuměj špatnou – ukázkou moderní hororové tvorby. Současné, poměrně dostupné technologie dovolují, aby se za kameru postavil v podstatě kdokoli, kdo má svolné kamarády, v tomhle případě hlavně kamarádky, a ten někdo si natočí svůj „film“. Ano, jsou tady prvky hororu, ale to neznamená, že je „Slink“ něco víc než jen domácí video, které by se dalo pouštět na oslavách. Tvůrci neměli cit pro příběh, pro hudbu a nakonec ani pro scénu a její kompozici a snímání.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář