Outpost: Black Sun (2012)

45%
A ještě jedna návštěva v bývalém nacistickém bunkru a setkání s jeho obyvateli.

Outpost: Black Sun

Velká Británie, 2012, 101 minut

 

Režie: Steve Barker

Scénář: Steve Barker a Rae Brunton

Hrají:

Richard Coyle (Wallace)

Clive Russell (Marius)

Catherine Steadman (Lena)

Nick Nevern (Carlisle)

 

Bunkr smrti rozhodně není dokonalý film, ale Britům se v něm podařilo vzít trochu otřepaný nápad a natočit ho dostatečně profesionálně a dostatečně temně, aby to bylo zajímavé a aby to diváka bavilo. Co se ale stane, pokud se do bunkru smrti vrátíme a jsme opět nuceni se utkávat s nacisty, kteří přežili válku a v podobě zombie mají dál touhu pokračovat v útoku třetí říše?

 Zatím je to sranda.

Následky druhé světové války jsou dlouhodobé a ukazuje se to na snaze šíleného vědce, který má novou armádu pro svou invazi. S touhle armádou jsme se setkali už ve snímku Bunkr smrti. No dobře, nebyla to úplně armáda, ale rozhodně se jednalo o jednotku, kterou bylo velmi těžké zabít, pokud vůbec. Teď je na stopě nacistického experimentu nejen armáda moderní, ale také jedna investigativní novinářka.

 Masky jsou výborné.

První scéna by skoro dala tušit, že tady půjde o něco víc, ale je to spíš jen taková bouře, po které následuje celkem dlouhé ticho. Je to dáno tím, že film ve své hlavní části nenabízí moc navíc, co už nabídl snímek Bunkr smrti. Pořád jde primárně o vojenský zásah, který má hororové prvky, ale novátorský druhý film příliš není, jen se snaží udělat epičtějším a dává celému ději hlubší mytologii a rozměr, díky kterému by bylo možné z tohohle béčka udělat pořádnou sérii. To se bohužel nezdařilo.

 Všichni pěkně na hromádce.

Steve Baker si nasadil poměrně dlouhou stopáž, což se mu v tomhle případě nepodařilo vhodně naplnit. Myslím si, že filmu by více styděl odlehčenější styl, protože tohle je verze, kterou přinesl snímek Bunkr smrti. Děj se sice posouvá dál, ale sem tam, na místo, abyste sledovali horor, máte pocit, že je to něco jako temnější a méně epická verze Indiany Jonese. Postavy nejsou otravné, ale nejsou ani takové, abyste k nim nějak zásadně přilnuly. Prostě jen herci, kteří hrají své role ve filmu, který se snaží být něčím víc, než čím ve skutečnosti je.

 Když nezvládnete SM hrátky.

„Outpost: Black Sun“ je celkem průměrným béčkem, které chce být něco víc. Není, je to film zdlouhavý, který nepřináší žádná velká překvapení, a díky celkem nízkému rozpočtu, zde nejsou ani epické scény, které by vás opravdu dostaly. Když jste viděli první film, tenhle druhý není povinností, ale určitě vás neurazí. Příběh je celkem provinční, což ještě film malinko sráží. Nejspíš si z něj po pár dnech ani nic moc nebudete pamatovat.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (zombie, survival)


Přidat komentář