Night of the Living Dead: Resurrection (2012)

5%
"Night of the Living Dead: Resurrection" je další film, který podrývá jméno skvělé Romerovy prvotiny.

Night of the Living Dead: Resurrection

Velká Británie, 2012, 86 minut

 

Režie: James Plumb

Scénář: Andrew Jones a James Plumb

Hrají:

Sule Rimi (Ben)

Kathy Saxondale (Karen)

Lee Bane (Kevin)

Terry Victor (Gerald)

 

„Noc oživlých mrtvol“ je film, který díky své genialitě neustále táhne, je to film, který dokáže nalákat na téma zombie a nemrtvých, je to snímek, který inspiruje, který v sobě má hodně toho, čím dokáže zaujmout. Když se na něj díváte, vyvstávají otázky toho, jak byste se vy zachovali, jak byste jednali, co byste udělali jinak. „Noc oživlých mrtvol“ tyhle otázky pokládá už téměř půl století a celou tu dobu se objevují filmaři, kteří chtějí tenhle film natočit znovu anebo jinak nebo snad dokonce lépe.

V klidu, on se za chvíli zvedne.

Zajímavostí filmu „noc oživlých mrtvol“ je také mimo jiné skutečnost, že tehdejší distributor neoznačil jednotlivé kopie snímku copyright značkou, což nakonec vedlo k tomu, že za celou dlouhou dobu od promítání vzniklo tolik filmů, které mají v názvu „Night of the Living Dead“. Tentokrát se rozhodli tématu chopit Britové s tím, že nemají moc peněz, a tak to zkusí jako Romero, který snímek točil jako nezávislý režisér za rozpočet v celkové výši okolo 114 000 dolarů.

Tatínek ten den nevypadal úplně klidně.

Zápletka je velmi podobná jako v případě původního filmu, jen scény jsou pojaty trochu jinak. Vesměs jde ale o to, že několik lidí je napadeno nemrtvými, kteří z nějakého důvodu povstali z hrobů. Nesourodá skupinka lidí se setká v jednom domě, kde se snaží přežít, ale jak se ukáže, není to vůbec nic jednoduchého. Nejen proto... Ne, vlastně jen proto, že jsou zde nemrtví. Snažit se v tomto snímku hledat něco víc, nějaký sociální podtext, nemá vůbec smysl.

Dej mi taky kus!

Zajímavostí první části je, že se odehrává v podstatě bez jakýchkoli dialogů, což samo o sobě vytváří celkem zajímavý dojem. Tahle skutečnost je nápaditá hlavně proto, že nic jiného vás na začátku nemůže dostat. Laciná kamera vytváří obraz, který je z takových, na něž se nechcete dívat, neherci vás tentokrát spíše otravují a masky a triky rozhodně nejsou něco, co vás vytrhne.

V podobných filmech tohle není vážné zranění.

„Night of the Living Dead: Resurrection“ je filmem, který prostě parazituje na jméně legendy, a to jen proto, že práva zde nejsou správně ustanovena. Každý druhý film o zombie se tak může jmenovat „Night of the Living Dead“ a podle toho to také vypadá. Zábavné na tomhle snímku je, že se zas tolik v noci neodehrává a ani zde není schopnost jakkoli noc ve svůj prospěch využít. Smutné. Jeden z důvodů, proč je zombie žánr někdy označován za podřadný. Naprosto neprávem.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (zombie, béčka, survival)


Přidat komentář