Návrat do domu hrůzy (2007)

25%
"Návrat do domu hrůzy" je pokračováním snímku "Dům na Haunted Hill" a má všechny prvky druhých dílů. Kvalitativně je dost dole, ale to je tím, že i "Dům na Haunted Hill" nepředstavoval žádný zázrak.

 

Návrat do domu hrůzy

Return to House on Haunted Hill

USA, 2007, 77 minut

 

Režie: Victor García

Scénář: William Massa na základě postav Robba Whita

Hrají:

Amanda Righetti (Ariel Wolfe)

Cerina Vincent (Michelle)

Erik Palladino (Desmond)

Tom Riley (Paul)

 

Dům na Haunted Hill byl špatným remakem, který se alespoň snažil vzdát hold snímku Dům hrůzy, který byl skvělou ukázkou mistrovství Williama Castla a samozřejmě i Vincenta Price. Filmu chyběl humor, ale snažil se aspoň všechno točit kolem Geoffreyho Rushe, který je prostě až příliš dobrým hercem na to, aby byl v nějaké roli úplně špatný. Film nezaválel, o to je podivnější, že jsme se dočkali pokračování, které bylo natočeno v roce 2007 a šlo rovnou na video. Pochopitelně.

Tohle vyšetření bude určitě bolet.

„Návrat do domu hrůzy“ je něco jako špatný vtip. Vyslechnete si ho, ale pak si říkáte, jak ho mohl vlastně někdo vymyslet, natožpak aby ho někdo předával dál. Člověk už si myslí, že viděl všechno špatné, ale pak zjistí, že je toho ještě spoustu, co na něj někde v zákoutí čeká. Filmy, které se tváří, jaké jsou hororově mainstreamové, ale ve skutečnosti jsou jenom slátaninou všech možných provařených hlášek a klišé.

Ale oni jsou v pohodě, oni to zvládnou.

„Návrat do domu hrůzy“ není výjimkou. Je to kombinace filmů, které už byly natočeny. Při sledování jsem měl pocit, že se tvůrci inspirovali – samozřejmě kromě remaku Dům na Haunted Hill, který vykradli – filmy jako „Silent Hill“, kde si vzali trochu těch příšer, a pak nějakými gore pakárnami. Když už mluvím o gore, je to pravděpodobně to nejlepší na celém filmu. Je přehnané, není úplně saviniovsky naturalistické, ale prostě ujde. Zbytek filmu je jen hloupá hra o divákovy peníze.

Někdo by měl rozsvítit.

Do role šíleného Dr. Vannacutta se vrátil Jeffrey Combs, který je ozdobou filmu, pokud to tak jde vůbec říct. Ostatní herci jsou schopní asi jako divadelní společnost složená z opičáků, kteří se snaží velmi kritickému publiku prezentovat původní verzi Shakespearova „Jindřicha V.“. Nikdo z nich neumí pořádně hrát anebo se o to ani nesnažil, výstupy Ariel jsou skutečně příšerné a nezachrání je ani skutečnost, že její představitelka je jednou z vedlejších postav seriálu „Mentalista“.

Jeffrey Combs se prostě umí zatvářit.

Scénář je klasická hloupost ve stylu „vezměte partu lidí, kteří se k sobě absolutně nehodí, dejte do toho jednu mrchu, jednoho hajzla, pořádnou kupu peněz a pak je všechny zavřete do domu, kde budou postupně umírat ošklivými způsoby, dva si to mimo kameru rozdají a pak možná někdo přežije“. Ano, tohle určitě není film pro každého a já nemůžu říct, že jsem z něj byl nadšený. Logika se zde používá jako sprosté slovo, fanouškům se místo toho kálí na hlavu. Pořádný horor ve strašidelném domě si představuji jinak.

 

Hodnocení: 25%

Hororové filmy (duchové, gore, béčka)


Přidat komentář