1313: Night of the Widow (2012)

5%
A zase jedna nesmyslná slátanina, která si myslí, že by mohla být hororem.

1313: Night of the Widow

USA, 2012, 76 minut

 

Režie: David DeCoteau

Scénář: David DeCoteau a Moses Rutegar

Hrají:

Ryan Curry (Shane)

Shawn Roe (Nero)

Andriana Manfredi (Bess)

Justin Schwan (Hayden)

 

Chtěl jsem vidět nějaké filmy, které začínají „1313“, tak tady to mám. Po 1313: Cougar Cult jsem se odvážně pustil do dalšího kousku v naději, že to bude alespoň o něco lepší. Není. Natáčelo se ve stejné lokaci, ve stejném domě, jen s trochu jinými herci a trochu jinou dějovou zápletkou. Nic to nemění na tom, že režisér je pořád stejně špatný – a nakonec i naprosto stejný – a nedokáže pojmout příběh ani trochu zajímavě, i když by zde určitě možnost byla.

 Černá letí...

V případě „1313: Night of the Widow“ je opět velmi těžké určit, na jakou diváckou skupinu je vlastně zacíleno, protože pro fanoušky hororu zde skutečně není nic, pro fanoušky herců jakbysmet a pro fanoušky filmu obecně se jedná o křeč než o cokoli jiného. Tady není prostě co obdivovat. Slabé herecké výkony a stupidně natočený scénář vedou k tomu, že celkové vyznění je prostě hrozné a vy máte pocit, že jste něco podobného, co by se skoro nepodobal filmu, neviděli.

 Že by se dívali na Twilight?

Základní děj se točí kolem toho, že skupina mladých lidí navštěvuje dům svého kamaráda, který nedávno zemřel. Scházejí se, aby se s ním naposledy rozloučili, ale také proto, aby si vyslechli, jak se to má s jeho poslední vůlí. V rámci setkání se pak odkrývají tajemství o mrtvém a jeho vztahu s přeživšími, ale také se objevuje tajemná postava ženy v černém, která je očividně příčinou úmrtí v tomto filmu. Podobný prvek ale v tomhle případě prostě nefunguje.

 Modrá noc je krásná.

Dům, kde se dění odehrává, mi nepřijde až tak velký, ale strašlivý střih nám sděluje, že je to barák obrovský, kde se postavy ani nemohou potkat, a tak se zde mohou dít vraždy za bílého dne, aniž by si ti, co nejsou jejich cílem, čehokoli všimli. DeCoteau se snaží filmu dodat grády zdlouhavými záběry a atmosférickou hudbou, ale dosahuje jen toho, že se jeho jinak poměrně krátký snímek trochu natahuje. Hodina a čtvrt však stejně není stopáž, která by byla nějak rozsáhlá. A díky bohu za to.

 A jéje, už je tady ten horor.

„1313: Night of the Widow“ je prostě film, na kterém je strašně moc vidět, že film v současné době může dělat každý, protože není důležité, jestli něco umíte, ale prostě jen to, jestli se dostanete ke kameře a přemluvíte pár lidí, aby vám před ní tajtrlíkovali. Nevím, jestli má DeCoteau takové charisma, nebo co, ale točit rozhodně neumí. „1313: Night of the Widow“ je toho jen dalším důkazem.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (béčka)


Přidat komentář